Βρίσκεστε στη σελίδα Φυσιοθεραπεία - Εργοθεραπεία Γρήγορη μετάβαση σε κυρίως περιεχόμενο σελίδας Γρήγορη μετάβαση σε λίστα ανακοινώσεων

Φυσιοθεραπεία - Εργοθεραπεία

Στο χώρο αυτό αυτή θα βρείτε δραστηριότητες για παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση

Προετοιμασία - Οδηγίες

1. Χαλάρωμα. Κινητοποίηση των αρθρώσεων των άνω και κάτω άκρων. Τοποθετούμε το παιδί ξαπλωμένο ανάσκελα με ένα μαξιλαράκι κάτω από το κεφάλι. Δίνουμε λίγο χρόνο να μπει σε μια θέση που να νιώθει άνετα. Αρχίζουμε από τα κάτω άκρα και μετά προχωρούμε στα άνω άκρα. Στα βίντεο που ακολουθούν εμείς δείχνουμε μόνο την μια πλευρά. Τελειώστε με όλο το πόδι ή χέρι και μετά να κάνετε και την άλλη πλευρά. Σημείωση: προσπαθήστε να έχετε τα δάκτυλα ενωμένα όταν κρατάτε το παιδί για να μην πονά.

2. Είναι σημαντικό να αλλάζετε τις θέσεις του παιδιού περίπου κάθε 2 ώρες. Δηλαδή από καθιστή σε ξαπλωμένη ή όρθια για τουλάχιστον μισή ώρα.

3. Όσοι έχουν ορθοστάτη να μπαίνει όρθιο 1-2 φορές την ημέρα. Την ώρα που είναι στον ορθοστάτη συνιστάται να κάνετε δραστηριότητες που έχουν νόημα για το παιδί. Πχ. Να φάει ένα μπισκότο ή ένα φρούτο, να ακούσει ένα παραμύθι, να παίξετε ένα παιχνίδι.

Ακολουθούν οι Σύνδεσμοι με τα Βίντεο.
Κινητοποίηση Αστραγάλου
Κινητοποίηση Γονάτου
Κινητοποίηση Ισχίου
Κινητοποίηση Λεκάνης
Κινητοποίηση Ώμου
Κινητοποίηση Αγκώνα
Κινητοποίηση Καρπού

Κινητοποίηση Ώμου
Τέλος σελίδας, πατήστε εδώ για επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Ακολουθεί μπάρα ρυθμίσεων για προσβασιμότητα όπως αντίθεση χρωμάτων προσβάσιμη με το πλήκτρο ταπ