Βρίσκεστε στη σελίδα Ενδοσχολικοί Αγώνες Showdown Γρήγορη μετάβαση σε κυρίως περιεχόμενο σελίδας Γρήγορη μετάβαση σε λίστα ανακοινώσεων

Ενδοσχολικοί Αγώνες Showdown

Στιγμιότυπο από τον Τελικό αντρτών στο showdown.

Τον Μάρτιο διεξήχθη το ενδοσχολικό πρωτάθλημα Showdown αντρών και γυναικών, το οποίο διοργανώθηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Σχολής Τυφλών κ. Αντωνία Κυπριανού και κ. Χρίστο Χρίστου. Έλαβαν μέρος οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Το Showdown είναι ένα συναρπαστικό ατομικό παιχνίδι, ειδικό για άτομα με οπτική αναπηρία. Έχει κοινά στοιχεία με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Παίζεται με ρακέτες και ειδικό περιφραγμένο τραπέζι, όπου κυλά η μπάλα που έχει κουδουνάκια έτσι ώστε να την ακούν οι παίκτες. Για να διασφαλιστεί το δίκαιο παιχνίδι, όλοι οι παίκτες φορούν ειδικές μάσκες που εμποδίζουν την όραση.

Τις πρώτες εβδομάδες έπαιξαν οι εκπαιδευόμενοι μεταξύ τους, ανάλογα με την ημέρα που παρακολουθούν μαθήματα στη Σχολή, για να ανακηρυχθούν οι καλύτεροι 8 άντρες και οι καλύτερες 4 γυναίκες. Την Δευτέρα 27.3.2023 πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του πρωταθλήματος και διεξήχθησαν οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί αγώνες. Για το σκοπό αυτό κατέφθασαν από όλες τις πόλεις, όσοι από τους εκπαιδευόμενους προκρίθηκαν. Οι αγώνες ήταν συναρπαστικοί τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και τους θεατές.

Στις γυναίκες, στον τελικό προκρίθηκαν η Σταύρου Χριστιάνα και η Deborah Zola, με τελική νικήτρια και πρωταθλήτρια την Deborah Zola.

Στους άντρες, ο νικητής κρίθηκε στον τελικό ανάμεσα στον Αντρέα Αβραάμ και τον Abdiwali Kulan με νικητή και πρωταθλητή τον Αντρέα Αβραάμ.

Τέλος σελίδας, πατήστε εδώ για επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Ακολουθεί μπάρα ρυθμίσεων για προσβασιμότητα όπως αντίθεση χρωμάτων προσβάσιμη με το πλήκτρο ταπ