Βρίσκεστε στη σελίδα Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Αθαλάσσας Γρήγορη μετάβαση σε κυρίως περιεχόμενο σελίδας Γρήγορη μετάβαση σε λίστα ανακοινώσεων

Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Αθαλάσσας

Μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων του κλάδου Γεωπονίας / Κηπουρικής οι εκπαιδευόμενοι της Σχολής Τυφλών, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιβάλλον και για την αειφόρο ανάπτυξη καθώς και την δομή του Τμήματος Δασών, από τους λειτουργούς του Κέντρου. Στην συνέχεια περιηγήθηκαν στο Δάσος Αθαλάσσας, στον Βοτανόκηπο και στο χώρο εκτροφής ζώων και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μελετήσουν τα εκθέματα του Μουσείου που βρίσκεται στο Κέντρο.

Οι εκπαιδευόμενοι βρίσκονται στον χώρο εκτροφής ζώων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας. Στο υπόστεγο, που βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο απέναντι τους, υπάρχουν μεγάλα πρόβατα.

Οι εκπαιδευόμενοι είναι στο χώρο της λίμνης, που περιβάλλεται από ψηλά δένδρα. Πάπιες κολυμπούν στο νερό, ενώ στο βάθος, απέναντι από τους εκπαιδευόμενους βρίσκεται μια ξύλινη γέφυρα.Η λίμνη περιστοιχισμένη από θάμνους και δένδρα. Η ξύλινη πλατφόρμα με το ξύλινο κιγκλίδωμα δίπλα στην λίμνη. Από πάνω φυλλοβόλα δένδρα γυμνά από τα φύλλα τους.

Οι εκπαιδευόμενοι στο Μουσείο του Κέντρου, απέναντι από οθόνη στην οποία φαίνονται πουλιά σε μια αμμώδη περιοχή. Ένα φλαμίνγκο με ροζ μύτη και πόδια, ένας ερωδιός δυο γλάροι και μικρότερα πουλιά ανάμεσα σε χαμηλούς θάμνους. Στο βάθος μια λίμνη.

Έξω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας οι εκπαιδευόμενοι ακούνε μια λειτουργό να τους μιλά για τον Βοτανόκηπο του Κέντρου που περιβάλλει το Κέντρο. Το Κέντρο είναι ένα χαμηλό κτήριο με κεραμίδια. Δίπλα τους ορθώνονται φοίνικες και άλλα δένδρα.


Τέλος σελίδας, πατήστε εδώ για επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Ακολουθεί μπάρα ρυθμίσεων για προσβασιμότητα όπως αντίθεση χρωμάτων προσβάσιμη με το πλήκτρο ταπ